Lezárult a mentorképzés harmadik és egyben utolsó előtti hete is

A „Felkészülés a kulturális közösségfejlesztő mentori feladatokra” c. képzés harmadik és egyben utolsó előtti hete is sikeresen lezárult.

A mentorok az alábbi négy modul ismeretanyagába nyerhettek alaposabb betekintést:
1) Múzeumi alapok
2) Az intézmények társadalmiasítása, esélyegyenlőségi modellek
3) A kulturális partnerség, turizmus és a rendezvényszervezés alapjai (forgatókönyvírás)
4) Digitális kompetenciák fejlesztése

Folytatódott a múzeumi alapok gyakorlata, melynek keretében több muzeális intézmény működésébe, szervezésébe, közösségi életébe pillanthattak be a közösségfejlesztő mentorok.

A hét folyamán további gyakorlati órák keretében oktatóink segítségével elmélyülhettek a közösségfejlesztői munka rejtelmeiben. Ezt követően a száraznak tűnő, de annál fontosabb dokumentálás- és beszámolókészítés modul során olyan praktikákat tanulhattak meg hallgatóink, mely a munkájuk egyik kulcsfeladata lesz. Az egyik előadás alkalmával a Közösségek Hete rendezvényről kaptak bővebb tájékoztatást, melyre azóta lelkesen készülnek.

Mivel a mentoroknak több fórumon kell majd hirdetniük tevékenységüket, rendezvényeiket, oktatóink segítségével elsajátíthatták a digitális kompetenciák alaplépéseit. Többek között a közösségi médiában való hiteles szereplésre és a helyes fotózásra is kaptak felkészítését.

Az első héttől sikeres Csere-bere program ezen a héten sem maradhatott el. Ennek során nemcsak különleges ételek, de a mentorok korábbi szakmai munkái is bemutatásra kerültek. Természetesen a meghirdetett pálinkaverseny sem maradhatott el, mentoraink bebizonyították, hogy nem csak inni, de bírálni és versenyeztetni is szeretik ezt a nedűt. Esténk különböző kis csoportos programokat tartottak egymásnak: drámaszínházi foglalkozást, filmvetítést és beszélgetős estéket.

A harmadik hét végéhez érve a mentorok szakmai tudása mellett egyre jobban kitűnik az a szeretet és hivatástudat, mellyel a mentoraink már most rendelkeznek, s amitől hitelesek lehetnek majd a munkájukban. Van tudás, van szív, van lelkesedés. Jövő héten a 120 órás képzés végét ér.