Megmozgatjuk az országot a Közösségek Hetén!

Csaknem kilencszáz rendezvény között válogathat az érdeklődő a Közösségek Hetén az ország számos pontján. A 2017. május 8. és 14. között meghirdetett rendezvénysorozat olyan programoknak ad teret, amelyek kifejezik a közösségi összetartozást és a közösségben rejlő értékeket, valamint ráirányítják a figyelmet a helyi kezdeményezésekre.

Április 25-én lezárult a Közösségek Hete regisztrációja. Minden megyéből szép számmal csatlakoztak a rendezvénysorozathoz. Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén és Pest megyéből érkezett a legtöbb jelentkezés. A hét minden napjára rendeztek programokat, de csütörtökön, pénteken és szombaton tartják a legtöbb Közösségek Hete rendezvényt.

Ízelítő a programkínálatból:

Önkéntesek által ajánlott múzeumi útvonalakat látogathat végig az érdeklődő a Magyar Nemzeti Galériában. Négyezer darab kis monogramos téglát készítenek Orosházán, amelyekből később egy mini középkori templomot fognak felépíteni. A szentendrei Skanzen portáin néptánc- és énektanítás, játék- és népviseleti bemutató lesz.

 
Európa leghosszabb főutcáján, Miskolcon angol nyelvű idegenvezetéssel rendeznek helytörténeti sétát vidám, játékos formában. A Zala megyei Gelsén a hímző kör életébe nyer betekintést az érdeklődő. A Győr-Moson-Sopron megyei Écsen a betelepülőknek szervezik meg a „gyüttmentek” bemutatkozó estjét egy Ki Mit Tud? keretében. Mosonmagyaróváron vásári komédiával fűszerezett népi vásárt rendeznek.

 

A programok és a  helyszínek között ezen a honlapon válogathat: www.kozossegekhete.hu