Mezítlábas ösvényt is kipróbálhattak a vállalkozó kedvűek a Közösségek Hetén

Színes programokkal várták az érdeklődőket Veszprém megyében is a Közösségek Hetén. 

 

Mezítlábas ösvény Badacsonyban

Mezítlábas ösvény átadásával nyitotta meg kapuit a harmadik szezonra a Lábdi Piac 2017. május 13-án szombaton a Badacsonylábdihegyi Herczeg Ferenc Strand melletti sétányon. Az ösvény egy héten keresztül, a Közösségek Hete rendezvénysorozat keretein belül, május 8-a és 12-e között épült a piac melletti füves területen. A Sebastien Kneipp német természetgyógyász elvei alapján készült ösvény kb. 40 méter hosszú és 11 különböző méretű természetes anyag borítja. A Kneipp-ösvény a következő elemekből áll: tégla, rönkfa, sóder, badacsonyi bazalt laposkő, badacsonyi bazalt félgömbölyű kő, homok, mosott folyami kavics, fa korongok, rönkút, gerenda, mosott dolomit.

A mezítlábas ösvényt Kövesdi Anett Badacsonytördemic alpolgármestere adta át, ezzel megnyitotta kapuit a Lábdi Piac is a 2017-es szezonra.

Az elkészült mezítlábas ösvényt minden helyi lakos, idelátogató vendég és kisgyermek ingyenesen használhatja nemcsak piaci napokon, hanem egész évben.

Civil Majális

Az idei Civil Majális Pápán május 14-én, vasárnap délután, a Közösségek Hete zárónapján került megrendezésre az Erzsébet ligetben. Számos civil szervezet várta az érdeklődőket interaktív programjaikkal, Közösségek Hete emberlánc festéssel. Helyi közösségek, tánccsoportok, énekkarok pedig a színpadon mutatták be műsoraikat. A sok színpadi és interaktív bemutató közel 30 közösség közreműködésével zajlott. Ezentúl volt még ugrálóvár, pónilovaglás, játékok, étel-ital, melyek egy igazi majális kínálatai.

 

Kinizsi unokái – Nyílt nap a Fekete Sereggel

Május 12-én ’Kinizsi unokái – Nyílt nap a Fekete Sereggel’ címmel nyílt napot szerveztek az egyesület önkéntesei Nagyvázsonyban, a Kinizsi várban, ahová szülőket, barátokat, családokat és gyerekeket hívtak meg együtt ünnepelni a Közösségek Hetét. Tartottak ukulele és rap foglalkozásokat, csapatépítő játékokat, sorversenyt. Emellett közösen megfestették a Kinizsi várat egy nagy vászonra, melyet a saját, valamint a település egyéb rendezvényire visznek magunkkal. Önkéntes nap is volt egyben, ahol az egyesület volt és jelenlegi önkéntesei tartottak beszámolót.

„greCSÓKOLlár”

Grecsó Krisztián író és Kollár-Klemencz László zenész volt a vendége a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület záró, a Balaton Csillagvizsgálóban, Balatonfűzfőn, a Közösségek Hete jegyében szervezett eseményének. A két művész “greCSÓKOLlár” című műsora annyiban rendhagyó, hogy az író zenélt, a zenész pedig felolvasott, vagyis a közönség soraiban ülők egy-egy szám erejéig különös szerepcserének lehettek tanúi. Az előadás nagyobb része ugyanakkor a közös zenélésről szólt. És miről szólnak a dalok, írások: barátságról, szerelemről, szerelmekről és szeretőkről, a maradásról, menekülésről, valamint a remény és lemondás kettőséről. Persze nem maradhat ki Dezső sem, sőt, az író anyukájának Islere sem, ami annyira “jól” sikerült a családi legendárium szerint, hogy a locsolók is csak guggolva mertek elmenni a család ablaka előtt. Aki nem hiszi, járjon utána 🙂