Tarts velünk a Közösségek Hetén! / 3.

Köztudott, hogy a közösséghez tartozás jótékonyan befolyásolja az ember testi-lelki egészségét, csökkenti a stresszt, illetve segíti annak feldolgozását. A Közösségek Hete jó alkalom, hogy az egészségünkre figyelmet fordítsunk – méghozzá jó társaságban, közösségben! A Közösségek Hetének részvevőit bemutató sorozatunkban ezúttal az egészséges életmód áll a középpontban.

 

A Dánszentmiklósi Művelődési és Sportház május 13-án Sport- és Egészségnappal csatlakozik a rendezvénysorozathoz. A Községi Sportpálya és az Óvoda épületében és udvarán a helyi intézmények, civil szervezetek együttműködésében valósul meg a program. Az ingyenes családi rendezvényen a sporté és az egészséges életmódé a főszerep. Ezen a napon láthatunk sportbemutatókat, lesznek nyílt edzések, labdarúgó meccsek, ökölvívó és karate bemutató, a Művelődési és Sportház csoportjainak bemutatkozása, családi sportversenyek, életmód tanácsadás.

 

Hol? Dánszentmiklós Művelődési és Sportház, Dánszentmiklós, Pest megye

Mikor? 2017. május 13.

 

A Bioharmonia Tai Chi Egyesület célja a harmonikus, relaxációs távol-keleti mozgásforma népszerűsítése. Május 9-én és 11-én a Miskolci SZC Kandó Kálmán Szakgimnáziumában tartanak bemutató edzést: a klasszikus 108 mozdulatsorból álló Tai Chi gyakorlatot látványos tradicionális kardos bemutató zárja!  Ezt követően a résztvevők előadás keretében megismerkedhetnek a tai chi több, mint 600 éves múltra visszatekintő módszerével, amely egy kombinációs relaxációs rendszer, meditációs mozgás, harci művészet is egyben – na és nem utolsó sorban: közösség.

 

Hol? Miskolci SZC Kandó Kálmán Szakgimnázium, Miskolc, Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Mikor? 2017. május 9. és 11.