Villámcsődületek a Közösségek Hetén

Népi flashmob, tengelic, az év madara, kerékpárt formázó bicilkisek, legendás úthenger indul hódító útjára – több közösség, település is készült villámcsődülettel a Közösségek Hetére.

 

A Heves megyei Felsőtárkányban népi flashmobbal zárult le az egész héten át zajló programsorozat a Közösségek Hetén. A Felsőtárkányi Hagyományőrző Közalapítvány Manckucka nevű ifjúsági csoport fiataljai a Felsőtárkányi Tóparton zajló Bolhapiacon lepték meg a nézelődőket egy tánccal.

 

Tengelic település közösségei, helyi lakosai a Közösségek Hetén hagyományteremtő flashmobbal ünnepelték, hogy 2017-ben az év madara a tengelic.

Vigyázz a madárra, ha kertedbe repül – csendült fel a dal a tengelici faluház előtt tartott program során. Zenészek, énekesek, táncosok és más lelkes tengeliciek fogtak össze és lepték meg a falu lakóit rövidke alkalmi műsorral a Közösségek Hete országos program kapcsán.

https://www.youtube.com/watch?v=nrtD7p2rLe8

 

Fergeteges volt a hangulat Kiskőrösön a Közösségek Hete alkalmából rendezett flashmobon, aminek keretében a diákok bemutatták, miért is elengedhetetlen az úthenger munkája az útépítéseken. A játékos programot a Kiskőrösi Közúti Szakgyűjtemény szervezte.

https://www.youtube.com/watch?v=Fyfb_nRzGBA&t=15s

 

Honttól Nagyoroszig tartó „Örökségeink útján” kerékpáros kiránduláson vettek részt a Közösségek Hete résztvevői, amelynek keretében a dejtári Páskom-réten álltak meg a bringások, hogy a madármegfigyelőnél egy villámcsődületet tartsanak. A résztvevők a flashmob során egy kerékpár alakot formáltak meg.

 

A Kenderike Néptánccsoport, a gyerekek szülei, az Őszirózsa Nyugdíjas Klub és még sokan mások Palotáson a Piactéren gyűltek össze, hogy felhívják a település lakóit a helyben működő közösségekre, a közösségi érzés, összetartozás fontosságára.

https://www.youtube.com/watch?v=f8_Ye43JO8A

 

Fiatalokkal az Egészséges Szegedért címmel táncos flashmobbal készültek a D2ifjúsági iroda fiataljai és munkatársai a Közösségek Hete alkalmából a Belvárosi Mozi előtt.

A villámcsődület az SZKTT ESZI Dr. Farkasinszky Terézia Ifjúsági Drogcentrum, a Magyar Vöröskereszt Csongrád megyei szervezet és a Partiszkon Társadalomkutató Egyesület együttműködésében valósult meg, és az egészséges életmód fontosságát jelenítették meg.