Megjelent a Cselekvő közösségek projekt első tematikus szakmai folyóirat különszáma. A Könyv, könyvtár, könyvtáros a könyvtári szakterület közéleti folyóirata, amely az aktualitásokra gyorsan reagálva a hazai és nemzetközi újdonságokat, jó kezdeményezéseket, gyakorlatokat, szereplőket mutatja be.

A 2017. évi 4. számban összegyűjtött írásokat úgy válogattuk, hogy a projekt ismertetése, és a 2016 szeptemberi indulás óta elért eredmények bemutatása által közösségvezérelt, átgondolt változásra ösztönözzük az intézményeket, és aktív, cselekvő hozzáállásra, részvételre az olvasókat.

2017. évi 4. szám  Könyv, könyvtár, könyvtáros 

 

Az NMI Művelődési Intézet gondozásában megjelent a Szín Közösségi Művelődés Cselekvő közösségek tematikus lapszáma. 

A Szín Közösségi Művelődés 22. évfolyamának 2. lapszáma a Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás kiemelt projekttel foglalkozó tematikus számként a közösségi szemléletű intézményi működésre irányuló szakmafejlesztési törekvésekből nyújt ízelítőt. Az NMI Művelődési Intézet a Szabadtéri Néprajzi Múzeum mint konzorciumvezető, valamint az Országos Széchényi Könyvtár partnereként vesz részt az ágazati összefogással megvalósuló fejlesztőmunkában.

 

A projekt előrehaladását és a közösségi művelődésben jelentkező eredményeit, javasolt gyakorlatait a Szín Közösségi Művelődés tematikus lapszámaiban kísérheti figyelemmel a szakma: a projekt zárásáig összesen három ilyen lapszámmal jelentkezik a közösségi művelődés egyedülálló szakmai folyóirata.

Az első ilyen jellegű lapszámból az Olvasó megismerheti a projekt kereteit, célrendszerét, szakmafejlesztési jelentőségét és első kézzelfogható eredményeit – köztük az első alkalommal megrendezett országos szemléletformáló rendezvénysorozatot, a Közösségek Hetét –, s bepillantást nyerhet a közösségi szemléletű intézményi működtetés szellemiségét képviselő közművelődési gyakorlatokba.

 

Szín Közösségi Művelődés 22/2. lapszám, Cselekvő közösségek témaszám – letöltés…